Dronning af Faxe Ladeplads

I 1874 slog skibsbygger, Jens Julius Koefoed, sig ned i den nye havn ved Faxe Strand. Og samme år, den 18. september, skrev Faxe Avis: 'I tirsdags løb af stabelen ved Faxe Ladeplads den første nybygning og skibsbygger Koefoed har efter forlydende bestilling på et nyt fartøj. Selv skibsbyggeri synes at ville trives godt på den lille plads'.
I 1874 lå det ikke ligefrem i kortene, at ’J. Koefoeds Skibsbyggeri og Træskæreri’ skulle bringe Faxe Ladeplads på verdenskortet, men 150 år efter ses værftets produktioner på museum, sejler som turbåd med turister - og er udnævnt til 'bevaringsværdige'.
I værftets storhedstid, 1916-1921, hvor de firemastede skonnerter med dronningenavne blev bygget, var der mellem 80-100 ansatte. ’J. Koefoeds Skibsbyggeri og Træskæreri’ blev således den største arbejdsplads i Faxe Ladeplads.

1874 blev året for begyndelsen på historien om skibsbyggeri i Faxe Ladeplads.
Skibsbyggeri i Faxe Ladeplads endte i midten af 1990'erne, men historien lever.

DRONNING AF FAXE LADEPLADS
Michael Milo Jørgensen fortæller historien om ’De fire dronninger’, ’J.J. Koefoeds Skibsbyggeri’ - og om musikudgivelsen 'Dronning af Faxe Ladeplads'.
’De fire dronninger’ (firemastede skonnerter) blev bygget på 'J.J. Koefoeds Skibsbyggeri' i Faxe Ladeplads, år 1916-1921.
I 1919 blev 'Dronning Dagmar' søsat - og 100 år efter, 2019, udkom musikken: ’Dronning af Faxe Ladeplads'. Musikken er således en fejring af tiden hvor firemastede skonnerter med dronningenavne blev født i Faxe Ladeplads.

Musik. Komponeret af Michael Milo Jørgensen, indgår i foredraget.
Dronning af Faxe Ladeplads og Kalklandet indgår i foredraget.
Lyt på streamingtjenester eller lyt gratis på SOUNDCLOUD


Artikel. Dronning af Faxe Ladeplads (PDF). Haslev-Faxe Posten (jpg); 2019, 29. okt. s. 58.


KONTAKT Michael Milo Jørgensen    FACEBOOK    WEB 


MENU forside
HISTORIE Faxe Ladeplads