HISTORIE Faxe Ladeplads

Vemmetofte Minedepot 1958-2000 * Den kolde krig i Sibirien
I 1958 bygger militæret, i al hemmelighed, et minedepot i Vemmetofte Strandskov. En del af bemandingen, ca. 25 ansatte; er fra Faxe Ladeplads. Nu, efter at Vemmetofte Minedepot har været lukket siden år 2000, har 8 tidligere ansatte indvilliget i at fortælle åbent om et liv i grænselandet mellem 'fortroligt' og 'hemmeligt'.
Aldrig offentliggjorte fotos ser nu dagens lys - og sammenstykket med oplysninger, fremkommet via aktindsigt i Forsvaret og Faxe Kommune, får vi historien om Vemmetofte Minedepot - både de hemmelige og de menneskelige.

Den skjulte perle i Faxe Ladeplads 

'Strandparken - engang gartneri med karpedam. Området blev i 1930'erne købt af grosserer, Georg Hansen fra København'. Meget mere står der ikke på skiltet ved Strandparken i Faxe Ladeplads. Men hvem var Georg Hansen og hvad ville en grosserer med et gartneri i Faxe Ladeplads?

En uvirkelig, virkelig historie, fra 1895 – 2020, en rejse i tid og rum, som bl.a. runder Radio Mercur, Den svenske strømpekrig, skibsstrandinger, Dirch Passer, Hotel Solvang, Lill Lindfors, en verdensberømt landsskabsarkitekt, livet på Strandvejen i 1950'erne m.m. … og selvfølgelig: 'Den skjulte perle i Faxe Ladeplads'.

Musik, komponeret af Michael Milo Jørgensen, indgår i foredraget.

Dronning af Faxe Ladeplads 

HISTORIE Faxe Ladeplads fortæller historien om ’De fire dronninger’, ’J.J. Koefoeds Skibsbyggeri’ - og om musikudgivelsen 'Dronning af Faxe Ladeplads'.

I 1874 slog skibsbygger, Jens Julius Koefoed, sig ned i den nye havn ved Faxe Strand. Og den 18. september 1874 skrev Faxe Avis: 'I tirsdags løb af stabelen ved Faxe Ladeplads den første nybygning og skibsbygger Koefoed har efter forlydende bestilling på et nyt fartøj. Selv skibsbyggeri synes at ville trives godt på den lille plads'. I 1874 lå det ikke ligefrem i kortene, at ’J. Koefoeds Skibsbyggeri og Træskæreri’ skulle bringe Faxe Ladeplads på verdenskortet. I værftets storhedstid, 1916-1921, hvor de firemastede skonnerter med dronningenavne blev bygget, var der mellem 80-100 ansatte. ’J. Koefoeds Skibsbyggeri blev således den største arbejdsplads i Faxe Ladeplads. 1874 blev året for begyndelsen på historien om skibsbyggeri i Faxe Ladeplads. Skibsbyggeri i Faxe Ladeplads endte i midten af 1990'erne, men historien lever.

’De fire dronninger’ blev bygget på 'J.J. Koefoeds Skibsbyggeri' i Faxe Ladeplads, år 1916-1921. I 1919 blev 'Dronning Dagmar' søsat - og 100 år efter, 2019, udkom musikken.
Musik, komponeret af Michael Milo Jørgensen, indgår i foredraget.

Historien om 'I Left My Heart in Faxe Ladeplads' 2004-2020 

I 2020 udkom det første musikalbum om Faxe Ladeplads.
Haslev-Faxe Posten skrev: 'Hele verden lytter til Faxe Ladeplads'. Musikken er inspireret af mennesker og natur i og omkring Faxe Ladeplads.

Indspilningerne begynder i 2004, i det ikoniske Puk Recording Studios, hvor Elton John og George Michael har indspillet. Albummet er indspillet i yderligere fire forskellige studier; MEN udkommer først i 2020 - 16 år efter. Hvad sker der?
Få historien om 'I left My Heart in Faxe Ladeplads' med fotos, videos, lokalt engagement - og selvfølgelig: MUSIK ...